Disectie aortica (anevrism disecant)

Ruptură longitudinală a tunicii medii a peretului arterial al aortei.

Subiectul prezinta dureri toracice cu apriţie brutală, intense, a caror localizare se deplasează pe măsura extinderii disecţiei. O disecţie aortică intervine adesea la începutul aortei, după ruptura peretelui său intern deasupra valvelor sigmoide aortice.

Este favorizata de prezenta unei ateroscleroze, de anomalii de constituţie a fibrelor elastice (boala lui Marfan), de o hipertensiune arterială severă de lunga durata sau un traumatism toracic major.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica