Diafragma contraceptiva

Membrană de cauciuc, montată pe un inel suplu, care se plasează pe fundul vaginului astfel încât acoperă colul uterin.

O diafragmă trebuie prescrisă de către un medic, inserarea ei necesită un scurt instructaj. Diafragma trebuie să fie unsă cu o cremă spermicidă înaintea fiecărui raport sexual şi apoi lăsată pe loc timp de 6 până la 8 ore, dar niciodată mai mult de 24 ore. După utilizare ea trebuie să fie spălată, clătită, uscată, pudrată cu talc şi păstrată la adăpost de praf.

Diafragma contraceptivă trebuie să fie perfect adaptată anatomiei utilizatoarei, orice modificare corporală importantă (slăbire, luare în greutate, naştere) necesită un control medical.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: