Dermita seboreica (dermatită seboreică)

Afecţiune cutanată (cauză necunoscută) carac­terizată prin înroşiri şi scuame (unsuroase şi gălbui) cu prepoderenţă în zonele unde secreţia seboreică importantă (pielea capului, părţile laterale ale nasului, porţiunea dintre nas şi buze, sprâncene).

In formele benigne sunt prezente doar câteva pete roşii şi scuame ale pielii capului, formând la sugar ceea ce se numeşte „cruste de lapte”.

In formele grave pielea capului este afectata până la frunte, constituind „casca seboreică” si poate fi afectat si trunchiul.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica