Delirium tremens

Sindrom acut şi grav urmare a incetarii bruşe de consum de alcool la o persoana care suferă de alcoolism cronic.

Acestea consta în tremurături generalizate, ale membrelor sau ale limbii, în transpiraţii abundente, febră, accelerare a ritmului cardiac, agitaţie, confuzie mintală, delir cu halucinaţii (zoopsii sau viziuni ale unor animale fantastice), pot surveni şi convulsii.

Simptomele se instalează de obicei la 24 până la 36 de ore după ultima priză de alcool, apoi sub forma unui predelirium (tremurături, agitaţie fără delir). Subiectul este expus la deshidratare.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?