Delirium tremens

Sindrom acut şi grav urmare a incetarii bruşe de consum de alcool la o persoana care suferă de alcoolism cronic.

Acestea consta în tremurături generalizate, ale membrelor sau ale limbii, în transpiraţii abundente, febră, accelerare a ritmului cardiac, agitaţie, confuzie mintală, delir cu halucinaţii (zoopsii sau viziuni ale unor animale fantastice), pot surveni şi convulsii.

Simptomele se instalează de obicei la 24 până la 36 de ore după ultima priză de alcool, apoi sub forma unui predelirium (tremurături, agitaţie fără delir). Subiectul este expus la deshidratare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica