Dejerine-Sottas (boală a lui)

[boală a lui]

Boală ereditară, caracterizată printr-o hipertrofie a nervilor, responsabilă de atrofie musculară şi paralizii, şi se transmite într-o manieră autosomă dominantă (gena purtătoare se găseşte pe un cromozom care nu este un cromozom sexual).

Subiectul afectat prezinta o paralizie a membrelor inferioare, apoi a membrelor supe­rioare, o diminuare a sensibilităţii cutanate, dureri, deformare a coloanei vertebrale, tulburări ale motricităţii oculare. Evoluţia conduce adesea la invaliditate totală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags: