Dejerine-Sottas (boală a lui)

[boală a lui]

Boală ereditară, caracterizată printr-o hipertrofie a nervilor, responsabilă de atrofie musculară şi paralizii, şi se transmite într-o manieră autosomă dominantă (gena purtătoare se găseşte pe un cromozom care nu este un cromozom sexual).

Subiectul afectat prezinta o paralizie a membrelor inferioare, apoi a membrelor supe­rioare, o diminuare a sensibilităţii cutanate, dureri, deformare a coloanei vertebrale, tulburări ale motricităţii oculare. Evoluţia conduce adesea la invaliditate totală.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Tags:
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea