Degerătură

Inroşire a extremităţilor (mâini, picioare, nas, urechi) cauzata de temperaturi scăzute, caracterizată prin plăci roşii-violacee, groase, reci, foarte dureroase. Plagile pot să se complice cu fisuri, ulceraţii sau băşici.

Imobilitate prelungită, îmbrăcăminte prea strâmtă sau jilavă, vântul sunt factori ce conduc, impreuna cu temperatura scazuta, la aparitia de degerături grave ce se caracterizeaza printr-o senzaţie de pişcătură apoi printr-o amorţire treptată dupa care subiectul nu mai simte nimic. Pielea este albă şi rece, apoi devine violacee şi umflată. Forma grava şi netratate duce la aparotia der flictene (băşici conţinând plasmă), apoi cangrenă.

In cazul degerăturilor grave (ca si prima interventie) subiectul trebuie ferit de frig, se desfac hainele fără a i Ie scoate şi se înfăşoara sa într-o pătură apoi impune spitalizarea de îndată ce este posibil. O încălzire prea rapida este periculoasă, subiectul nu trebuie fricţionat, nu trebuie pus în baie caldă, nu trebuie încălzit în preajma unui radiator.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica