Deficienţă mintală (oligofrenie)

[arierafie mintala, debilitate mintala, oligofrenie]

Insuficienţă a dezvoltării intelectuale si grupează ansamblul de afecţiuni care împiedică accesul copilului la autonomie şi la adaptare socială.

Deficienţa mintală poate fi congenitală: aberaţii cromozomiale (trisomia 21), tulburare ereditară de metabolism, boală endocrină a tiroidei sau paratiroidei, mal­formaţie craniocerebrală, facomatoză, epilepsie.

Mai poate să fie dobândită în urma unei boli infecţioase (rubeolă, toxoplasmoză) contractată de mamă în timpul sarcinii, unei encefalite, unei meningite sau unei suferinţe cerebrale (provocată de o anoxie, o hemoragie, un icter nuclear),  în 50% dintre cazuri însă cauza rămâne necunoscută.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica