Cromomicoza (cromoblastomicoză)

Micoză cutanată datorată unor ciuperci din genurile Cladosporium şi Phialophora. Contaminarea se produce prin zgârieri in spinii pe care se găsesc sporii acestor ciuperci.

Subiectul prezinta in prima faza pe piele o placă roşie nedureroasă care se transformă treptat într-o dermatită verucoasă cronică, uneori în leziuni asemănătoare unor tumori, care pot să ulcereze.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce câștigăm dacă ne ridicăm privirea din telefoane?