Cromomicoza (cromoblastomicoză)

Micoză cutanată datorată unor ciuperci din genurile Cladosporium şi Phialophora. Contaminarea se produce prin zgârieri in spinii pe care se găsesc sporii acestor ciuperci.

Subiectul prezinta in prima faza pe piele o placă roşie nedureroasă care se transformă treptat într-o dermatită verucoasă cronică, uneori în leziuni asemănătoare unor tumori, care pot să ulcereze.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica