Conizaţie cervicală

Indepărtarea chirugicală a unui fragment de ţesut în formă de con de la baza colului uterin, ţesuturile rămase sunt apropiate cu scopul de a reface un nou col.

O conizaţie mare poate să modifice gleră cervicală şi să o facă impropie pătrunderii spermatozoizilor (se recurge la administrarea de estrogeni), iar o sarcină ulterioară necesita supraveghere suplimentara  urmare a riscului crescut de naştere prematură.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive