Condrocalcinoza articulară

Afectiune reumatismală caracterizată prin încrustarea de cristale de pirofosfat de calciu în cartilagiul articular şi în meniscuri.

Cristalele pot distruge cartilagiul si pot genera o criză acută de artrită microcristalină, o artroza sau in cazul afectarii mai multor articulatii un reumatism inflamator. Condrocalcinoza articulară poate rămâne uneori latentă.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive