Condilom genital (vegetaţie veneriana)

Leziune genitală (cutanată sau pe mucoasă) de origine virală (papilomavirus) cu transmitere sexuala.

Leziunea este nedureroasă (asemănătoare unei veruci) si se dezvolta la bărbat pe gland, testicul sau anus iar la femeie pe colul uterin (favorizează aparitia unui cancer al uterului), în vagin, pe vulvă sau pe anus.

Condilomul genital poate fi sub forma unei excrescenţă mare (creastă de cocoş) sau plat vizibil numai după colorare si este insotit de miros urât, zemuire si jena in actul sexual.

Tratamentul este local si consta in aplicaţii cu podofilină, electrocoagulare, sau utilizarea laserului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă