Comunicare interventriculară

Cardiopatie conge­nitală ce consta in prezenta unei cai (orificiu) in septul cardiac facand astfel legatura dintre ventriculul stâng si ventriculul drept (urmare a diferentei de presiune sângele oxigenat din ventriculul stâng trece în ventriculul drept)

Malformaţie asimptomatica, adultul prezentand o gâfâială, la auscultare este perceput prezenta unui suflu sistolic ce permite să fie detectată boala.

Când orificiul este mic, el are tendinţa să se închidă spontan, exista insa riscul de a favoriza boala lui Osler (microbul se prinde pe acest orificiu). Prezenta unui orificiu mare determina o hipertensiune în artera pulmonară, închiderea chirurgicală a orificiului facandu-se inaintea vârstei de 2 ani.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: