Comunicare interauriculară

Anomalia cardiacă ce consta in prezenta unei cai (orificiu) in septul cardiac facand astfel legatura intre auriculul drept si auriculul stâng (urmare a diferentei de presiune sângele oxigenat din auriculul drept trece in auriculul stâng).

Malformaţie asimptomatica la copil, adultul prezentand o gâfâială, la ascultare este perceput prezenta unui suflu. Subiectul poate avea o viata normala chiar si in absenta tratamentului, complicatiile pot apare catre vârsta de 40 de ani (tulburări ale ritmului cardiac şi oboseală cardiacă).

Inchiderea orificiului (chirurgical) în timpul copilăriei evită apariţia complicaţiilor la vârsta adultă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica