Ciumă (pestă)

[Pestă]

Boală infecţioasă şi contagioasă gravă cauzată de o bacterie, bacilul lui Yersin.

Rezervorul de bacili este şobolanul sau merionul (un rozător sălbatic în Asia Centrală). Boala se transmite între animale şi de la animal la om prin intermediul puricilor.

Se manifesta prin febră ridicată, frisoane, dureri difuze, urmate de umflarea ganglionilor limfatici şi supurarea lor (bubon pestos).

In cazul de pestă pulmonară contaminarea la om se face prin inhalarea de picături de salivă provenind de la un subiect infectat. Pesta pulmonara se manifesta prin febră ridicată, o pneumopatie acută asfixiantă cu expectoraţii abundente şi sangvinolente.

Forma septicemică pură apare direct după contaminare sau după apariţia buboanelor pestoase si este caracterizata de febră ridicată, frisoane, un delir şi o stare de prostraţie cu evoluţia rapidă spre deces în absenţa tratamentului.

Tratamentul se bazeaza pe antibioticele (streptomicina).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica