Cisticercoza

Boală parazitară provocată prin infestarea cu cisticerci (larvele teniei porcului).

Infectarea se realizeaza prin ingerarea de alimente crude sau prost spălate pe care se găsesc ouă de tenie. Oul eclozează în stomac dupa care embrionul migreaza în muşchi, derm, ochi sau în creier şi se închis­tează (mici tumori de mărimea unui bob de orez).

Localizarea în creier provoacă crize de epilepsie, dureri de cap, convulsii şi vome repetate. Localizarea în globul ocular poate genera o cecitate.

Diagnosticul se bazează pe localizarea larvelor închistate prin radiografie sau scanografie cerebrală, fie prin biopsie. Tratamentul constă în administrarea de praziquantel pe cale orală. Chistul trebuie uneori să fie scos pe cale chirurgicală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica