Chesoanelor (boală a)

Boala care afectează subiecţii supuşi unor compresii sau decompresii foarte rapide.

Forma acuta este caracterizata de dureri articulare, mâncărimi cutanate, vertije, tulburări de vedere sau auditive. Formele grave sunt caracterizate de leziuni neurologice (paraplegie) sau respiratorii (edem pulmonar).  Pe termen lung se instalează tulburări cronice (vertije, otite, scăderea auzului şi necroze articulare, în special ale şoldului).

Tratamentul consta in introducerea subiectului in camera de decompresie ( efectuarea palierelor de decompresie), dacă tratamentul este efectuat la timp subiectul isi revine comple, dacă nu este prezent riscul aparitiei de complicaţii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica