Charcot (boală a lui)

[scleroză laterala amiotrofică]

Afecţiune a sistemului nervos central constand in leziuni ale celulelor nervoase ce conduc progresiv la paralizii.

Cauza sa este necunoscută, 5% dintre cazuri sunt ereditare.

Leziuni neuronilor sunt situate la nivelul central (neuroni cu funcţie motorie ai cortexului cerebral) si la nivelul periferic (neuronii servind drept relee precedenţilor).

Sindromul central (sindromul piramidal) este caracterizat de exagerarea reflexelor şi hipertonia (redoarea) membrelor.

Sindromul periferic (legat de leziunile măduvei) este caracterizat de o atrofie musculară şi o paralizie. Atingerea neuronilor encefalului provoacă o disartrie (anomalie a vocii, care devine prost articulată, apoi nazală), tulburări de deglutiţie, o atrofie a limbii.

Nu există un tratament specific al bolii lui Charcot.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica