Chagas (boală a Iui)

[tripanosomiază americană]

Boală parazitară acută sau cro­nică cauzată de protozoarul Trypanosoma cruzi.

Boala este transmisă prin dejecţiile cu triatome (gen de ploşniţă) hematofage şi se contractează pe cale cutanată sau prin mucoasă. Această parazitoză gravă se întâlneşte în stare endemică în America Centrală şi în nord-estul Braziliei.

Forma acută este caracterizată printr-o febră neregulată si prezenţei paraziţilor în sânge, durează mai multe zile si poate provoca decesul subiectului.

Forma cronică este caracterizata de o reacţie autoimună a organismului ce distruge celulele ganglionare ale plexurilor mienterice (plexul Auerbach) al esofagului şi colonului, si celulele ţesutului miocardic.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: