Cezariana – definitie, cazurile când e necesară

Cezariana este metoda chirurgicală care consta in extragerea unui nou-născut din uterul mamei.

Utilizata in cazul de : disproporţie fetopelviană (făt prea mare pentru bazinul mamei), placenta praevia (inserţia joasă a placentei), prezentarea proastă a fătului (cu umărul, în poziţie transversală), stare gravă a mamei la sfârşitul sarcinii (hipertensiune arterială, toxemie, coagulopatii), suferinţa fetală acută.

Intervenţia se face sub anestezie gene­rală sau peridurală. Incizia se face pe abdomen, la înălţi­mea culmii pubisului şi cel mai des în sensul orizontal (permite o cicatrizare solidă şi estetică), suturarea se executa cu fire rezorbabile, cicatricea este închisă cu fire sau cu agrafe care sunt scoase între a şasea şi a noua zi.

Complicaţiile sunt rare şi diminuate de folosirea preventivă a antibioticelor şi anticoagulantelor. O femeie poate avea 3 sau 4 nasteri consecutive prin cezariena dacă cicatrizarea este bună.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: