Cervicartroză

Artroză care afectează zona cervicala a coloanei vertebrale.

Durerea jeneaza mişcările gâtului şi este agravată de oscilaţiile pasive ale capului, după câteva pusee dureroase ( ce se intind pe o perioada de cateva saptamani / luni ) durerea se diminuează insa mobilitătea gâtului este afectata.

Nu există o corelaţie între importanţa leziunii şi durerile resimţite, cel mai des cervicartroza conduce o uşoară infirmitate, poate duce la îngustarea canalului cervical şi pe termen lung la leziuni ale măduvei spinării cu tulburări ale mersului.

Tratamentul include utilizarea de analgezice, punerea în repaus a gâtului (un colier cervical în timpul puseelor dureroase), masaj, reeducare sau curele termale (în afara episoadelor de criză).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica