Canalului rahidian (sindrom de îngustare a)

[sindrom de ingustare a]

Sindrom provocat de o compresie a rădăcinilor măduvei spinării (care inervează membrele inferioare) la nivelul canalului rahidian lombar.

Sindromul poate avea o origine congenitală (acrondroplazie), poate fi urmarea alunecării unei vertebre (spondilolistezis), deformării unui disc intervertebral (protruzie discală) sau uneori provocat de o hipertrofiere a ligamentelor sau a ţesutului gras care înconjoară dura-materul sau de o tumoră intrarahidiană.

Subiectul are dureri mici în stare de repaus durerea se intensifica Ia mers (după 100 -1000 metri), ţinând  corpul aplecat în faţă sau spatele lipit de perete ori luand pozitia sezand câteva minute subiectul  i-şi poate relua deplasarea pentru o distanţă echivalenta (claudicaţie inter­mitentă).

Tratamentul poate fi medical (reeducare, purtare a unui lombostat, injectare de corticosteroizi),  chirurgical sau combinat .

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie