Canalului rahidian (sindrom de îngustare a)

[sindrom de ingustare a]

Sindrom provocat de o compresie a rădăcinilor măduvei spinării (care inervează membrele inferioare) la nivelul canalului rahidian lombar.

Sindromul poate avea o origine congenitală (acrondroplazie), poate fi urmarea alunecării unei vertebre (spondilolistezis), deformării unui disc intervertebral (protruzie discală) sau uneori provocat de o hipertrofiere a ligamentelor sau a ţesutului gras care înconjoară dura-materul sau de o tumoră intrarahidiană.

Subiectul are dureri mici în stare de repaus durerea se intensifica Ia mers (după 100 -1000 metri), ţinând  corpul aplecat în faţă sau spatele lipit de perete ori luand pozitia sezand câteva minute subiectul  i-şi poate relua deplasarea pentru o distanţă echivalenta (claudicaţie inter­mitentă).

Tratamentul poate fi medical (reeducare, purtare a unui lombostat, injectare de corticosteroizi),  chirurgical sau combinat .

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.