Bronşită

Bronşita, cunoscută şi ca ”răceală la plămâni” este o inflamaţie a acestora şi apare după o răceală care se manifestă ca o tuse cronică. Bronşita este de două tipuri:

  • bronşită acută- apare la 3-4 zile după o răceală, ca o tuse seacă, iar mai apoi devine productivă. Este des întâlnită pe timpul iernii;
  • bronşită cronică-  este o afecţiune gravă, prin care plămânii prezintă un mediu favorabil infecţiilor bacteriene şi apare din cauza fumatului şi expunerii la praf şi gaze toxice.

Prezenţa bronşitei duce la inflamarea plămânilor, îngustarea căilor respiratorii, secreţia de mucus şi blocarea acestora. Printre simptomele bronşitei se numără febra uşoară, tusea, starea de oboseală, flegma, respiraţia zgomotoasă, dificultatea de a respira şi durerile în piept.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica