Biotină

[vitamina B7]

Una din vitaminele grupului B, vitamina B7

Vitamina hidrosolubilă care intervine în degradarea acizilor graşi, anumitor acizi  a glucozei, şi în sinteza acizilor graşi. Aportul de vitamina B7 (biotină) provine din alimentaţie (drojdie de bere, carne, ficat şi rinichi, gălbenuş de ou, produse lactate, anumite legume), si mai este sintetizată parţial şi de către flora intestinală. Este stabilă la căldură, dar sensibilă la oxigen şi la lumină.

Carenţa în vitamina B7 este rara, se manifestă prin oboseală, o pierdere a apetitului, o inflamare a pielii şi a limbii (glosită), o cădere a părului, greţuri, convulsii si apare in cazul perfuziilor nesuplimentate în vitamină sau bolile ereditare ale metabolismului acestei vitamine .

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica