Bilharzioză

Boală determinată de infestarea cu parazitul numit bilharzia sau schistostomă (vierme nematod). Boala apare prin ingerarea de apă ce conţine larve. Ajunse în tubul digestive, larvele trec în sânge, aici intrând într-o altă etapă de dezvoltare şi viaţă. Viermii adulţi pot fi deci întâlniţi în vasele sanguine tip venă la nivelul intestinului, abdomenului, vezicii urinare, ficat, splină. Fără tratament, pot trăi 10-15 ani, în acest interval depunând zilnic ouă ce ajung în exterior prin urină şi materii fecale.

În funcţie de localizare, shistostoma determină apariţia următoarelor manifestări generale: mâncărimi la locul de pătrundere prin piele, febră, diaree, eozinofilie, prezenţa de anticorpi sanguini specifici.

Când afectează predominant intestinul şi ficatul mai apar modificări la nivelul mucoasei  intestinale (ulceraţii, polipi), mărire de volum a splinei şi ficatului, ascită, varice eosfagiene şi la nivelul vaselor abdominale. Infestarea predominant la nivel urinar este însoţită de dureri la micţiune, hematuria, modificări de structură a rinichilor, mărirea splinei. R=Tratamentul se instituie imedit dupa confrimarea diagnosticului prin examene de laborator ale urinei şi scaunului. Se administrează medicamente antihelmintice.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica