Bartoneloză

Boală infecţioasă determinată de o bacteria bartonella bacilliformis ce ajunge în organismul uman prin înţepătura de insecte. Cunsocută şi ca boala lui Cariion sau febra de Oroya, afecţiunea este cunoscută încă din antichitate, în ţările Peru, Columbia, Boala are două faze; una actă, cu febră, stare de rău generalizat, hepatomegalie, splenomegalie, ganglioni limfatici măriţi, anemie. Urmează o fază cronică, apcienţii prezentând modificări cutanate de tip ţnroşire apoi apariţa de veruci, formaţiuni nodulare, dureri de articulaţii şi musculare, ganglioni măriţi, hepato-splenomegalie, febră, lipsa poftei de mâncare.. Tratamentul este cu atât mai eficient cu cât este instituit mai rapid – antibiotice.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?