Balantidioză

Boală parazitară a intestinului gros produsă prin infestarea u parazitul Balantidium coli, mai precis cu forma chist ce ajunge in apa de băut sau menajeră, sau în carnea de proc insuficient gătita.

Este o boala; întâlnită în toate regiunile globului, acolo und nu se respectă măsurile de igienă a preparării hranei şi a surselor de apă. Face parte din categoria zoonozelor şi determină apariţia de scaune moi, dizenterice, cu conţinut mucos şi sanguinolent, stare generală alterată, dureri de abdomen, hemoragie al nivelul intestinului, sau chiar peritonită.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica