Atetoză

Tulburare de motilitate caracterizată prin mişcări lente, dezordonate, consecutiv unei afectări cerebrale. Cauzele pot fi: encefalita, traumatism cranian al naştere, boli degenerative ale sistemului nervos central, administrarea anumitor medicamente (efectele lor secundare). Se poate însoţi de dificultate în menţinerea echilibrului, oboseală, accentuare în situaţii cu încărcătură emoţională.

Mişcările atetozice (sau coreoatetozice) apar  fie spontan fie în itmp ce subiectul efecuta deja o mişcare cu intenţie. Tratamentul se adresează relaxării musculare, combinat cu fizioterpaie, reeducare şi învăţarea unor tehnici prin care se pot controla mişcările anormale.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica