Ascită

Apariţia de lichid în cantitate medie-mare între foliţele peritoneului – complexul de membrane ce învelesc o parte a organelor abdominale.

Printre principalele cauze de formare şi creştere a acestui lichid se numără: ciroza, tuberculoza intestinală, insuficienţă cardiacă, carenţe alimentare, chiar subnutriţie, afceţiuni care scad nivelul de proteine din sânge, o consecinţă fiind reţinerea apei.

Atunci când lichidul este în cantitate mică, produce cel mult o senzaţie de jenă al nivel abdominal. Odată cu creşterea cantităţii, lichidul comprimă ţesuturile şi organele de vecinătate, abdomenul se măreşte, mergând până la incomodarea respiraţiei. Se evidenţiază al consult, api cu ajutorul ecografiei şi punc]ie abdominală – care poate oferi date şi despre compoziţia lichidului. Tratamentul se adresează cauzei, iar disconfortul provocat de lichidul de ascită se poate atenua prin evacuare (puncţie), urmată de administrare corespunzătoare cantităţii evacuate de lichide pe cale intravenoasă, săruri minerale, proteine.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica