Ascaridiază

[ascaridioză ]

Afecţiune complexă datorată infestării cu parazitul Ascaris Lumbricoides (limbric).  Acesta ajunge pe cale bucală (igienă necorespunzătoare a alimentelor sau mâinilor, infestate la rândul lor cu ouă de parazit) în tubul digestiv al gazdei, în grosimea peretelui intestinului subţire. Viermii din ouăle ingerate ajung la ficat şi în restul intestinului subţire unde îşi reiau ciclul de viaţă. Ouăle nou produse sunt eliminate prin materiile fecale, putându-se perpetua infestarea în zonele unde nu se respectă reguli stricte de igienă şi se folosesc aceste reziduuri ca îngrăşământ agricol.

Afecţiunea debutează ca o infecţie a căilor respiratorii superioare, urmată de stare de oboseală, tulburări de tranzit intestinal tip diaree, iritabilitate, mâncărimi la nivelul orificiului anal, scădere în greutate, lipsa poftei de mâncare.

Ouăle de Ascaris sunt evidenţiate la examenul coproparazitologic, iar tratamentul se instituie de către medic (antihelmintice), alături de recomandarea de respectare strictă a măsurilor de igienă precum spălarea insistentă a fructelor şi legumelor cu apă din surse verificate, spălarea mâinilor, mai ales după lcuru sau joaca în grădină.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.