Arterioscleroză

Afecţiune degenerativă a unui vas arterial exprimată prin îngroşarea peretelui acesteia şi pierderea elasticităţii prin distrugerea în mică sau mare măsură a fibrelor elastice şi musculare. 

În principal, se descriu două forme de arterioscleroză:  propriu-zisă (îngroşare datorită depuneii unor proteine plasmatice modificate) şi  ce aprodusă prin îngroşare şi depunere de lipide şi calcificări.

Printre facorii favorizanţi se enumeră; fumatul, consumul de alcool, sedentarismul, hipertensiune arterială, diabetul, hiperlipiedemia, obezitatea, ereditatea în ceea ce priveşte istoric în familie de arterioscleroză. Procentul de persoane afectate este mai mare la bărbaţi, afecţiunea debutând odată cu reducerea mai importantă a calibrului vasului sanguin. Apar: ameţeli, tulburări de echilibru, leziuni tip arterită al extremităţile membrelor inferioare, angor cardiac, accident vascular cerebral, infarct renal.Tratamentul este fie medicamentos, fie chirurgical (sau combinat). În ultimii ani se pune accent tot mai mult pe prevenţie şi adoptarea unei vieţi cu obiceiuri sănătoase.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.