Aritmie cardiacă

Tulburarea ritmului inimii, cu cauză fixiiologică )efort, emoţii) sau patologică.

Pot fi:

– bătai accelerate – tahicaride;

bătăi încetinite – bradicardie;

extrasistole – bătai ce apar înaintea celor propriu-zise;

fibrilaţii – bătăi sub forma unor contracţii în afra unui ritm normal, mai slabe, fără eficacitate precum contracţiile normale.

Apar odată cu înaintarea în vârstă, odată cu apariţia unor afecţiuni tip cardiopatie ischemică, afcetari ale aparatului pulmonar, deshidratare, alte tulburări hidro-electorlitice, alcoo, excitante tip cafea, tutun, unele medicamente.
Sunt percepute ca bătăi neregulate, palpitaţii, însoţite de stare de rău, frică, anxietate, dar diagnosticul de pune de către medic, prin consult, efectuarea unei electrocardiograme simplă sau mai complexă – transesofagiană, endocavitară (în spital).

Tratamentul se instituie după stabilirea diagnosticului de certitudine, cel medicamentos necesită o perioadă de adaptare şi evaluări consecutive. Se maipoate recomanda pacemaker, intervenţie localizată cu radiofrecvenţă, şoc electric, dar întotdeauna va fi o metodă personalizată pacientului şi nevoilor sale.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags: