Aritmie cardiacă

Tulburarea ritmului inimii, cu cauză fixiiologică )efort, emoţii) sau patologică.

Pot fi:

– bătai accelerate – tahicaride;

bătăi încetinite – bradicardie;

extrasistole – bătai ce apar înaintea celor propriu-zise;

fibrilaţii – bătăi sub forma unor contracţii în afra unui ritm normal, mai slabe, fără eficacitate precum contracţiile normale.

Apar odată cu înaintarea în vârstă, odată cu apariţia unor afecţiuni tip cardiopatie ischemică, afcetari ale aparatului pulmonar, deshidratare, alte tulburări hidro-electorlitice, alcoo, excitante tip cafea, tutun, unele medicamente.
Sunt percepute ca bătăi neregulate, palpitaţii, însoţite de stare de rău, frică, anxietate, dar diagnosticul de pune de către medic, prin consult, efectuarea unei electrocardiograme simplă sau mai complexă – transesofagiană, endocavitară (în spital).

Tratamentul se instituie după stabilirea diagnosticului de certitudine, cel medicamentos necesită o perioadă de adaptare şi evaluări consecutive. Se maipoate recomanda pacemaker, intervenţie localizată cu radiofrecvenţă, şoc electric, dar întotdeauna va fi o metodă personalizată pacientului şi nevoilor sale.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Tags:
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea