Aplazie medulară

Afecţiune determinată de scăderea cantitativă şi funcţională a măduvei ososase producătoare de elemente figurate ale sângelui.

Măduva nu mai generează celulele primordicale din acre se vor maturiza hemaitile, leucocitele, limfocitle, trombocitele, etc. Cauzele pot fi: infecţii puternic erecente, porduşi chimic itp benzen, tratament cu medicamente anticancer, arsenic, săruri de aur, unele anticonvulsivante, radiţii X, mecanisme imunologice.

Apar: anemie, cu paloare şi stare de oboseală, infecţii care la un organism sănătos nu ar avea aceeaşi amploare şi uşurinţă în apariţie, hemoragii ale mucoaselor sau pielii (deficit de trombicite).

De multe ori o aplazie medulară semnalează o leucemie, tratamentul instituindu-se în concordanţă cu tipul acesteia sau cu cauza declanşatoare, alături de tratametn simptomatic: transfuzie, imunosupresoare, grefă de măduvă ososasă, hormoni androgeni.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica