Apa minerală

Apă extrasă sau izvorâtă dintr-o sursă naturală, de multe ori având şi efect terapeutic.

Apa minerală, în funcţie de conţinutul de gaz carbonic poate fi: plată sau gazoasă, diferen]ele dintre ele neoprondu-se aici. Apa gazoasă poate avea un conţinut mai mare de minerale decât ce aplată, cacest conţiunut fiind uneori contraindicate celor care ua o predispoziţie la formarea de calculi renali, celor care suferă din cauza retenţiei de sare (sodiu), celor cu hipercalcemie, hipertensiune (sodiul trebuie redus).

De asemenea, unele persoane suferind de gastrite sau hiperaciditate gastrică pot avea neplăceri al ocnsumul de apă gazoasă.Pentru uz extern, unele ape minerale au efecte dovedite terapeutice, tratamentul fiind instituit în staţiunile balneo-climaterice de origine ale acestor ape.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români