Apă

Lichidul incolor, inodor şi fără gust, Lichid incolor, inodor şi fără gust care intră în compoziţia majorităţii organismelor vii.

Punctul de fierbere este la 100°C, forma solidă- gheaţă – apare la 0°C. Este solvenul prinicipal în organism, corpul omenesc fiind constituit din aproximativ 60-70% apă. Prin intermediul ei sunt trasportate substanţe variate, produşi de metabolism, hormoni, produşi de excreţie. Se elimină din organism prin transpiraţie, perspiraţie, urină, materii fecale, cantitatea fiind de aproxximativ 2 – 2,5 l pe zi, pierde fiind posibil de recuperat prin aport de apă sau a/şi alimnte bogate în apă.

Reglarea necesarului de apă se face prin procese complexe în care sunt implica]i ormoni, sistemul nervos, receptorii fizico-cimici din multiple structuri ale organismului. Apariţia senzaţiei de sete inseamnă un prim stadiu de deficit de apă de luat în seamă.
 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Tags:
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?