Apă

Lichidul incolor, inodor şi fără gust, Lichid incolor, inodor şi fără gust care intră în compoziţia majorităţii organismelor vii.

Punctul de fierbere este la 100°C, forma solidă- gheaţă – apare la 0°C. Este solvenul prinicipal în organism, corpul omenesc fiind constituit din aproximativ 60-70% apă. Prin intermediul ei sunt trasportate substanţe variate, produşi de metabolism, hormoni, produşi de excreţie. Se elimină din organism prin transpiraţie, perspiraţie, urină, materii fecale, cantitatea fiind de aproxximativ 2 – 2,5 l pe zi, pierde fiind posibil de recuperat prin aport de apă sau a/şi alimnte bogate în apă.

Reglarea necesarului de apă se face prin procese complexe în care sunt implica]i ormoni, sistemul nervos, receptorii fizico-cimici din multiple structuri ale organismului. Apariţia senzaţiei de sete inseamnă un prim stadiu de deficit de apă de luat în seamă.
 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica