Anisakiază

Afecţiune de tip parazitoză provocată de pătrunderea în organism a larvelor de nematod Anisakis simplex. Boală parazitară rară cauzată de infestarea cu larve de anisakis, cel mai ades prin ingestia de peşte care nu a fost bine curăţat de intestine şi preparat corect.

Odată ajunse în intestin, larvele provoacă dureri unoeri foarte puternice şi semne de alergie, datorită toxinelor eliberate – mâncărimea şi înroşirea pielii, edem. Boala se agravează, putându-se ajunge la ocluzie intestinală prin dezvoltarea unei pseduotumori în peretele intestinului. Se tratează chirugical, îndepărtându-se larvele închistate (ca o formaţiune tumorală) în tumora intestinală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica