Anguiluloza (Strongiloidoză)

[Strongiloidoză]

Afecţiune de tip  parazitar (boală tropicală) provocată de pătrunderea în roganism a parazitului nematod Strongyloides stercoralis, un vierme nu mai mare de 2-3 milimetri. Larvele ajunse la sol din materiile fecale ale unui purtător pot pătrunde prin pielea tălpilor. De aici ajung in sânge, apoi în organe interne precum plămâni, apoi în intestinul subţire, în duoden.

Boala debutează cu accese de tuse şi probeleme de respiraţie, apoi dureri de stomac, arsuri, diaree, apariţia de mâncărimi pe piele, urticarie şi umflături.

Se tratează foarte bine medicamentos, iar ca metode de prevenire se recomandă a se evita mersul cu tălpile goale atunci când se ajunge în zone turistice ale ţărilor tropicale,  iar pentru autorităţile locale, interzicerea folosirii dejecţiilor umane ca fertilizator agricol.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica