Angioedem

Angioedemul este o maladie la nivelul pielii şi care poate deveni severă. În unele cazuri, umflăturile pot apărea ca nişte urticarii, tocmai de aceea, de cele mai multe ori, angiodermul este asociat cu o urticarie gigant. Urticariile provoacă mâncărimi, pete roşii şi se dezvoltă pe suprafaţa pielii, incluzând doar două dintre straturile acesteia.

Atât angiodermul, cât şi urticariile pot fi cauzate de reacţiile alergice sau intoleranţa la anumite alimente, o reacţie adversă sau o alergie la un medicament, muşcături sau venin ale unor insecte, dar şi polen. Pleoapele, buzele şi limba sunt cele mai predispuse pentru apariţia angiodermului. Angiodermul se poate transmite genetic, de la părinte la copil, iar în acest caz, această afecţiune poartă numele de angioderm ereditar şi apare cauze diferite.

Printre cele mai comune simptome se numără apariţia umflăturilor de culoare roşie, sub piele şi pot fi localizate pe picioare, mâini, ochi sau buze. În cazuri severe, umflăturile se pot răspândi şi în alte zone ale corpului. Alte simptime ale angiodermului sunt crampele abdominale, gât umflat şi respiraţie grea.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.