Angiodermită purpurică şi pigmentară

Complicaţie a unei insuficienţe venoase cronice a membrelor inferioare, ce se manifestă prin inflamaţie, colorare a pielii sub forma unor plăci pigmentate bej-ocru, mergând până la maron, aceste semne fiind prezente la ambele gambe. În timp, mai pot apărea complicaţii: atrofia pielii, leziuni tip ulcerativ, infecţii ale acestora.

Tratamentul se instituie imediat ce apar aceste complicaţii – dezinfectarea leziunilor-, tratament de regenerare a pielii, tratament al insuficienţei venoase cronice – medicamentos sau chirurgical.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica