Angajare cerebrală

Părăsirea poziţiei normale a unei părţi sau întregului ţesutului nervos encefalic printr-un orificiu (normal în structura craniului sau delimitat de membranele meningeale).  Deplasarea duce la comprimarea altor structuri nervoase, cu consecinţe grave asupra funcţionalităţii şi structurii acestora.

Cele mai fecvente cauze sunt: o formaţiune tumorală care odată ce creşte, comprimă şi împinge ţesutul nervos alăturat, apoi chiar o parte a encefalului; abcese ale sistemului nervos, hematom masiv, obstacole pe traseul căilor de drenaj a lichidului cefalo-rahidian.

Semnele depind de localizarea procesului de angajare, în etapele iniţiale putându-se observa modificarea poziţiei corpului în timp de persoana stă în picioare sau merge, aplecarea capului spre partea afectată, tulburări de ritm respirator sau cardiac, dezechilibru şi chiar tulburări importante la mers. După diagnosticare se porcedează fără întârziere la intervenţie chirugicală de decompresie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica