Anestezie generală

Provocarea unei stări de lipsă de sensiblitate cu ajutorul anestezicelor.

Este utilizată în timpul intervenţiilor chirurgicale, dar şi în cazul unor investigaţii dureroase sau pentru care pacientul trebuei sa fie perfect relaxat.

Anestezia generală cuprinde trei etape sau stadii: narcoza (somn pro¬fund; analgezia (dispariţia durerii); curarizarea (folosirea unui derivate de tip curarra, o substanţă cu efect paralizant).

Anestezia prin inhalare constă în folosirea unei măşti şi a unui cirucit ce conţine un amestec gazos dc oxigen şi protoxid de azot , la care se adaugă un anestezic volatil.

Anestezia prin injecţie intravenoasă constă în folosirea unui agent hipnotic anestezic căruia i se adaugă de obicei un preparat curarizant  şi un analgezic– de obicei, un derivat de morfină.

Anestezia se menţine prin reinjectare sau inhalare periodică a amestecului dozat de medicul anestezist. Pe parcursul anesteziei generale toate funcţiile organismului sunt menţinute şi supravegheate de medicul anestezist. Trezirea din anestezie se face după ce s-a încheiat intervenţia, sub supraveghere medicală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.