Amigdalită

Afecţiunea caracterizată prin inflamarea acută sau cronică a amigdaleor – cel mai frecvent a celor palatine sau linguale.

Cauza este infecţioasă şi se poate complica cu apariţia unui flegmon amigdalian – un proces flegmonos (deci cu inflamaţie şi acumulare de puroi), ce cuprinde peretele faringelui, dinspre amigdala afectată. Apar durere şi dificultate la înghiţit, febră, ganglioni palpabili în zona gâtului, halenă neplăcută, fundul gâtului roşu. Dacă pe fondul roşu apar şi depozite alb-gălbui trebuie mers în cel mai scurt timp la medic.

Flegmonul amigdalian (sau periamigdalian) este şi el o urgenţă ce reclamă prezentarea la medic datorită imposibilităţii şi durerilor la înghiţire, chiar şi pentru apă, alăaturi de starea generală alterată.

Tratamentul constă în general din administrare de antibiotic şi antiinflamatorii, uneori se recurge şi la intervenţie chirurgicală (incizie sub anestezie locală şi drenaj în cazul flegmonului periamigdalian, excizie în cazul amigdalelor inflamate).

Este tratamentul recomandat, în funcţie de caz, când infecţiile amigdalelor se repetă foarte des şi afectează starea generală şi creşterea copilului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.