Ameţeală – definitie

Amețeală – Modificare în sens patologic a simţurilor şi a sării generale ce poate culmina cu pierderea cunoştinţei.

Cauzele cele mai frecvente sunt: scăderea tensiunii arteriale la schimbarea poziţiei din culcat în stând în picioare, hipoglicemie, afectarea urechii interne, insuficienţă circulatorie cerebrală, şoc psihic, afecţiuni cardiace, traumatisme puternice (în special înzona capului), febra prelungită, tumori cerebrale.

Este un semn peste care nu se trece cu uşurinţă, recomandarea fiind de a merge la medic şi a clarifica precoce motivul apariţiei ameţelii.

Citește aici mai multe detalii despre cauzele ce provoacă amețeală și când trebuie să mergi la medic.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica