Alveolă pulmonară

Formaţiune globulară microscopică prezentă în fiecare lobul pulmonar, imediat ce se termină amificaţia bronhiolelor (căei aeriene). 

La nivelul lor se efectuează schimburile de gaze. Aerul ajuns pe căile respiratorii, încărcat cu oxigen, îl cedează la acest nivel.

Oxigenul este preluat de sângele capilarelor din peretele alveolei (prin intermediul hemoglobinei), locul lui fiind luat de dioxidul de carbon, care este apoi eliminat prin expiraţie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica