Alimentaţie parenterală

Administrarea de substanţe nutritive pe cale intravenoasă. Este metoda utilizată atunci când alimentaţia normală nu este posibilă –pacienţi  inconştienţi, comatoşi, de exemplu -, când se doreşte evitarea traseului tubului digestiv, sau când alimentaţia pe cale enterală nu mai este eficace.

Se administrează soluţii speciale cu conţinut nutritiv atent dozat, prin cateter venos, ritmul administrării fiind dictat de dozatoare-pompe speciale, care au mecanisme de siguranţă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica