Alimentaţie parenterală

Administrarea de substanţe nutritive pe cale intravenoasă. Este metoda utilizată atunci când alimentaţia normală nu este posibilă –pacienţi  inconştienţi, comatoşi, de exemplu -, când se doreşte evitarea traseului tubului digestiv, sau când alimentaţia pe cale enterală nu mai este eficace.

Se administrează soluţii speciale cu conţinut nutritiv atent dozat, prin cateter venos, ritmul administrării fiind dictat de dozatoare-pompe speciale, care au mecanisme de siguranţă.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?