Alimentaţie

Asigurarea organismului cu hrană, hrănire.

Tendinţa este de a folosi acest termen în sensul de „aprovizionare” cu alimente, începând de la alegerea lor pentru raţia alimentară zilnică, procesare, senzaţii provocate de alimente, adică mai mult referitor la comportamentul alimentar.

Acesta este considerat un ansamblu ce cuprinde sentimente, afectivitate, preferinţe, raportare la tendinţe sau curente sociale.

Anorexia este o tulburare de comportament alimentar, ca şi bulimia, ambele semnalizând o depresie, stare nevrotică, o psihoză, un dezechilibru între percepţia asupra propriei persoane şi imaginea reală corporală. Alte tulburări de comportament alimentar apar în boli psihice – ingestia de hârtie, lemn, materii fecale.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica