Algie facială

Prezenţa durerii la nivelul feţei.

Poate fi:

–     Algie de tip vascular, datorită afectării sistemului circulator al feţei; apare pe o jumătate a feţei, putându-se însoţi de înroşire (eritem), durere la atingere sau la frig (curenţi de aer) în puncte sau pe zone ale pielii din jurul ochilor sau obraz, lăcrimare, secreţie abundentă nazală de aceeaşi parte. Criza dureroasă apărea fie treptat, fie brusc, în pusee şi poate ţine în acest fel o perioadă de câteva luni;

–     Nevralgia de trigemen – aşa cum este şi în denumire, este o durere provocată prin iritarea terminaţiilor nervului trigemen (una din cele 12 perechi de nervi cranieni). Durerea (acută, cu caracter intermintent, pulsatil, greu de suportat) poate apărea ca simptom în cadrul unor boli degenerative ale sistemului nervos, sau din cauza expunerii la frig. De asemenea, poate ajuta la diagnosticare în etapele de debut ale erupţiei din Zona Zoster.

Tratamentul include analgezice, betablocante, antidepresive, antiepileptice (pentru efectul de „neutralizare” impulsurilor dezordonate, iritante, către terminaţiile nervoase). Se poate interveni  şi chirurgical asupra rădăcinii sau ramurilor trigemenului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica