Alergie alimentară

Alergia alimentară este o reacţie a sistemului imunitar care apare după consumarea unui anumit aliment. Chiar şi o cantitate mică din alimentul care poate provoca o alergie poate fi un declanşator al semnelor şi simptomelor precum problemele digestive sau urticarii. În cazul unor persoane, alergiile alimentare pot cauza simptome severe şi chiar pot avea viaţa pusă în pericol. 

Alergia alimentară afectează estimativ 6-8% dintre copiii cu vârste sub 3 ani şi peste 3% adulţi. Deşi nu există leac pentru tratarea lor, alergia alimentară dispare în cazul unor copii, odată cu înaintarea în vârstă. Alergia alimentară poate fi uşor confundată cu intoleranţa la anumite alimente, aceasta fiind o condiţie mai puţin serioasă care nu implică sistemul imunitar.

Simptome:

  • mâncărimi în interiorul gurii
  • urticarie sau eczema
  • umflarea buzelor, a feţei, limbii, gâtului şi a altor părţi ale corpului
  • congestia nazală şi problemele de respiraţie
  • dureri abdominale, diaree, stări de greaţă şi vomă
  • ameţeli

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica