Albumină

Substanţă organică din grupul proteinelor, care se dizolvă în apă, prezentă în sângele uman. În organism este sintetizată în ficat, fiind componeneta care ocupă 55% din proteinele sanguine.

Scăderea cantităţii de albumină – hipoalbuminemie – reprezintă semn de carenţă de proteine, tulburări de sinteză hepatică, consecinţă a unor tulburări digestive cu vărsături sau absorbţie intensitnală deficitară.

De asemenea apare în stadii mai grave ale cirozei.

Creşterea cantităţii de albumină – hiperalbuminemie – în sânge este mai rar întâlnită.
 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica