Albeaţă

Pată albă, opacă, aflată pe suprafaţa corneei, impropriu numită cataractă.

De obicei, este o cicatrice apărută în urma vindecării unei leziuni a corneei sau după o infecţie cu virus herpetic, un abces sau a contactului cu toxina unei insecte.

Împiedică trecerea luminii către celelalte structuri ale ochiului, vederea este parţial sau chiar total afectată în funcţie de mărimea opacităţii.Se poate trata prin transplant de cornee.
 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica